Physical and Cognitive Development in Middle Childhood

Please check the following answers and provide the correct ones if mine are wrong. The answers are at the end. Text: Human Development (8th ed). McGraw. Thanks.

Physical and Cognitive Development in Middle Childhood
——————————————————————————–

Don't use plagiarized sources. Get Your Custom Essay on
Physical and Cognitive Development in Middle Childhood
From $10/Page
Order Essay

1. Computer literacy is
A. to be avoided, if possible
B. becoming a universal requirement
C. cultural
D. unusual in middle childhood

——————————————————————————–

2. Creativity and IQ are
A. closely linked
B. likely to go together
C. not closely linked
D. the same thing

——————————————————————————–

3. In Terman’s Study most of the children were
A. millionaires in adulthood
B. well-adjusted and successful
C. below average in IQ
D. mildly retarded

——————————————————————————–

4. Tests of creativity attempt to measure
A. divergent thinking
B. convergent thinking
C. sensory memory
D. working memory

——————————————————————————–

5. In programs for the gifted, minorities are
A. over represented
B. well represented
C. underrepresented
D. none of the above

——————————————————————————–

6. A common standard for identifying gifted children for special programs is an IQ of
A. 130 or higher
B. 200 or higher
C. 65 or higher
D. 44 or higher

——————————————————————————–

7. An understanding of the relationship between two objects by knowing the relationship of each to a third object is
A. class inclusion
B. seriation
C. transitive inference
D. inductive reasoning

——————————————————————————–

8. The ability to order items along a dimension is
A. inductive reasoning
B. seriation
C. class inclusion
D. cross-modal transfer

——————————————————————————–

9. In Piaget’s terminology, a child’s inability to transfer learning about one type of conservation to other types, because of which the child masters different types of conservation at different ages is called
A. encoding
B. morality of constraint
C. morality of cooperation
D. horizontal decalage

——————————————————————————–

10. In Baddeley’s model, the element of working memory that controls the processing of information is the
A. cerebellum
B. islets of langerhans
C. central executive
D. retrieval

——————————————————————————–

11. Understanding the processes of memory is known as
A. central executive
B. storage
C. metamemory
D. encoding

——————————————————————————–

12. A type of logical reasoning that moves from a general premise about a class to a conclusion about a particular member or members of the class is
A. deductive reasoning
B. inductive reasoning
C. metacognition
D. horizontal decalage

——————————————————————————–

13. A developmental disorder in which reading achievement is substantially lower than predicted by IQ or age is
A. ADD
B. ODD
C. Dyslexia
D. Autism

——————————————————————————–

14. A set of linguistic rules that govern the use of language for communication is
A. metacognition
B. pragmatics
C. child directed speech
D. bilingualism

——————————————————————————–

15. Thinking that is aimed at finding the “one right answer” to a problem is
A. divergent thinking
B. convergent thinking
C. enrichment
D. acceleration of ideas

——————————————————————————–

16. The most common learning disability is
A. ADHD
B. dyslexia
C. mental retardation
D. autism

——————————————————————————–

17. The superior achievement of children of East Asian extraction seems to stem from
A. cultural factors
B. homework assigned
C. parental discipline
D. higher IQ

——————————————————————————–

18. The major area of linguistic growth in middle childhood is in
A. vocabulary
B. grammar
C. syntax
D. pragmatics

——————————————————————————–

19. According to Piaget, moral development is
A. linked with cognitive maturation
B. occurs in two stages
C. both a and b
D. neither a nor b

——————————————————————————–

20. In order to reduce injuries and fatalities in middle childhood, parents should
A. keep their children inside as much as possible
B. encourage the use of bicycle helmets
C. encourage children to stay in and watch television
D. avoid riding bicycles

——————————————————————————–

21. Children in the stage of concrete operations are
A. largely limited in their reasoning to the here and now
B. less egocentric than before
C. more proficient at tasks requiring logical reasoning
D. all of the above

——————————————————————————–

22. Rough and tumble play
A. is more common among boys than girls
B. is more common among girls than boys
C. consumes 90% of the free play of middle school children
D. increases dramatically after age 11

——————————————————————————–

23. On the average, children need how many calories per day to maintain growth and development?
A. 3600
B. 2400
C. 4500
D. 6500

——————————————————————————–

24. In middle childhood, boys are
A. slightly larger at the beginning of the period
B. much larger than girls at the end of the period
C. equal in size to girls
D. smaller than girls, as they are through the entire life span

——————————————————————————–

25. Obesity is
A. increasingly rare among U.S. children
B. influenced by genetics and environmental factors
C. less common in U.S. children than in Japanese children
D. a result of parental neglect

My answers are 1. C 2.B 3.A 4.B 5.D 6.C 7.A 8.D 9.A 10.B 11.B 12.A 13.C 14.A 15.C 16.B 17.C 18.A 19.D 20.D 21.B 22.D 23.D 24.B 25.D

I do not need explanations because I have my text. Thank you.

Solution Preview
Physical and Cognitive Development in Middle Childhood Answers

——————————————————————————–
1. Computer literacy is
Your response: B. becoming a universal requirement

Correct!

——————————————————————————–

2. Creativity and IQ are
Your response: C. not closely linked

Correct!

——————————————————————————–

3. In Terman’s Study most of the children were
Your response: B. well-adjusted and successful

Correct!

——————————————————————————–

4. Tests of creativity attempt to measure
Your response: A. divergent thinking

Correct!

——————————————————————————–

5. In programs for the gifted, minorities are
Your response: C. underrepresented

Correct!

——————————————————————————–

6. A common standard for identifying gifted children for special programs is an IQ of
Your response: A. 130 or higher

Correct!

——————————————————————————–

7. An understanding of the relationship between two objects by knowing …

Solution Summary
This solution assists in a multiple choice exercise on physical and cognitive development in Middle Childhood.

To continue with the answer check on mycoursewriter.com/

Calculate the price
Make an order in advance and get the best price
Pages (550 words)
$0.00
*Price with a welcome 20% discount applied.
Pro tip: If you want to save more money and pay the lowest price, you need to set a more extended deadline.
We know how difficult it is to be a student these days. That's why our prices are one of the most affordable on the market, and there are no hidden fees.

Instead, we offer bonuses, discounts, and free services to make your experience outstanding.
How it works
Receive a 100% original paper that will pass Turnitin from a top essay writing service
step 1
Upload your instructions
Fill out the order form and provide paper details. You can even attach screenshots or add additional instructions later. If something is not clear or missing, the writer will contact you for clarification.
Pro service tips
How to get the most out of your experience with My Course Writer
One writer throughout the entire course
If you like the writer, you can hire them again. Just copy & paste their ID on the order form ("Preferred Writer's ID" field). This way, your vocabulary will be uniform, and the writer will be aware of your needs.
The same paper from different writers
You can order essay or any other work from two different writers to choose the best one or give another version to a friend. This can be done through the add-on "Same paper from another writer."
Copy of sources used by the writer
Our college essay writers work with ScienceDirect and other databases. They can send you articles or materials used in PDF or through screenshots. Just tick the "Copy of sources" field on the order form.
Testimonials
See why 10k+ students have chosen us as their sole writing assistance provider
Check out the latest reviews and opinions submitted by real customers worldwide and make an informed decision.
Sociology
Thank you so much! Appreciate it!
Customer 452483, November 8th, 2021
Communications
Well done! I thank you very much!
Customer 452483, July 9th, 2021
Nursing
Excellent. Thank you.
Customer 452487, August 26th, 2021
Psychology
Thank you for all of your help and hard work, truly appreciate you guys always being there with my hectic schedule. Thank you again!
Customer 452483, September 20th, 2021
Education
Great good
Customer 452555, February 14th, 2022
English 101
na
Customer 452547, March 22nd, 2022
Biology (and other Life Sciences)
Power Point Presentation was great, appreciate all of your hard work. Thank you!
Customer 452483, August 9th, 2021
English 101
Thank you guys for always being there and helping me always get a 100% on my assignments!
Customer 452483, August 16th, 2021
Communications
Thank you for your hard work; I enjoyed reading the essay and appreciate your writing.
Customer 452483, July 18th, 2021
English 101
Great work! Thanks!
Customer 452567, August 2nd, 2022
Communications
Thank you! It was great :)
Customer 452483, July 26th, 2021
Healthcare Writing & Communications
Excellent!! You’re awesome, thank you very much for all of your hard work & help!!
Customer 452483, October 24th, 2021
1159
Customer reviews in total
96%
Current satisfaction rate
2 pages
Average paper length
47%
Customers referred by a friend
OUR GIFT TO YOU
20% OFF your first order
Use a coupon 20OFF and enjoy expert help with any task at the most affordable price.
Claim my 20% OFF Order in Chat
Open chat
Chat with us Live Here
Get in Touch with Our Live Chat Agents via WhatsApp on +1(346) 416-0954. Get Unlimited Access to Answers on Any Queries With Your Paper.